Aromat różany - wynalazek z PW - nagrodzony srebrnym medalem podczas międzynarodowej wystawy wynalazków

Sposób produkcji naturalnego aromatu różanego (2-fenyloetanolu) przy użyciu drożdży opracowany przez dr Jolantę Mierzejewską i dr inż. Karolinę Chreptowicz w Katedrze Biotechnologii Środków Leczniczych i Kosmetyków na Wydziale Chemicznym Politechniki Warszawskiej został nagrodzony Srebrnym Medalem na Międzynarodowej Warszawskiej Wystawie Wynalazków IWIS 2018. Udział w wystawie został sfinansowany w ramach projektu „KEPP - Komercjalizacja – efektywna, przyjazna i profesjonalna” realizowanego w ramach programu „Inkubator Innowacyjności +”, realizowanego w ramach projektu pozakonkursowego MNiSW współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój. Wystawa odbywała się w dniach 15-17 października 2018, wynalazek zaprezentowali pracownicy Działu Komercjalizacji i Transferu Technologii Centrum Zarządzania Innowacjami i Transferem Technologii Politechniki Warszawskiej.

Wirtualna wycieczka

   

Ranking Kierunków Studiów 2023 - logo

1. miejsce:

biotechnologia 
technologia chemiczna

Nieprzerwanie od 2012 roku!

   

 

 

Projekty z programu SZAFIR

 

   

YoungChem